Atolla en uygun cilt bakımı için yapay zekayı kullanıyor

Atolla adlı bir girişim yapay zekanın gücünü yanına alarak cilt sağlınız ile ilgili size en iyi bakımı sunmak istiyor. Bunun için yine sizden ve diğer birçok kullanıcıdan aldığı verileri bu iş için kullanıyor.

MIT’de* çalışan bir mühendis olan Meghan Maupin tarafından geliştirilen sistem, makine öğrenme algoritmalarından yararlanarak size en uygun cilt bakımını yapmanızı sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=v603dqX66ns 

Atolla Cilt Sağlık Sistemi (Atolla Skin Health System) kullanıcılarına test kitleri vererek ciltlerinin hidrasyon, yağ, pH ve absorbsiyon değerlerini içeren karakteristik özelliklerini ölçmelerini istiyor. Bütün ölçümlerden sonra sonuçları Atolla’ya gönderen kullanıcının cildi için en uygun bakım kürü kendisine veriliyor.

Yapay Zekanın gücü

Uygulamanın mucidi Meghan Maupin daha önce Yapa Zeka destekli asistan ve uygulamaların kullanıldığı 3D yazıcı sektöründe çalışmış ve daha sonra MIT’ye geçtiğinde ise yazılım deneyimlerini kendi cildini geliştirmek için kullanabileceği üzerine düşünmeye başlamış.

“Çok hassas bir cildim vardı ve MIT’ye alındığımda bir sürü cilt problemiyle uğraşıyordum. Buna neyin neden olduğunu ve nasıl çözeceğimi de bilmiyordum”

demiş Maupin. Bu sorunu makine öğrenme imkanlarıyla çözebilmek için aslında en uygun yerde olduğu fark edince de işe koyulmuş.

Atolla cilt bakım kiti

Veri bilimi uzmanı Sid Salvi’yi ve dermatolog Ranelle Hirsch’i de yanına alarak bir takım oluşturmuş ve 2017 yılında Atolla’yı kurmuş. Bir Kickstarter kampanyası ile yatırım toplayarak işini geliştirebilmiş. Şirket şu anda cilt bakım kitlerini ABD’de kullanıcılarına gönderiyor.

Akıllı telefon uygulaması ile kolay veri gönderimi

Atolla’nın cilt bakım kitleri pH, yağ ve nem seviyelerini ölçmek için 4 çeşit şerit ile geliyor. Farklı sıvı formüllerin deride nasıl absorbe olduğunu ölçen küçük şişeler de kitin içerisinde yer alıyor.

Atolla uygulaması

Müşteriler kit ile elde ettikleri verileri şirkete göndermek zorunda değil. Bunun için tasarlanan Atolla uygulamasına ölçüm şeritlerini okutup verinin işlenmesini sağlayabiliyorlar. Ek bilgi olarak kullanıcılar yaşam şekilleri ve çevreleri ile ilgili detayları da girebiliyorlar. Hatta bu koşullar değiştiğinde tekrar cilt testi yapıp o duruma uygun bakım kürü alabiliyor.

Bütün kullanıcılardan algoritmasını geliştirebilmek için ciltleri ile ilgili bilgileri toplayıp kişiye özel en uygun bakımı uygulamaya çalışan Atolla sadece kadınları değil erkekleri de hedefliyor.

*Massachusetts Institute of Technology

Yorum yapın