2019 iPad Pro üçlü kamera sistemi ile gelebilir

iPhone 11 ile ilgili en önemli söylentilerden biri de kamera konusunda yapılacak değişiklikler olmuştu. Özellikle sızıntılardan yola çıkılarak yapılan iPhone 11 modellemesinde de bu detayın üzerinde durulmuştu. iPhone 11’den sonra Apple’ın 2019 iPad Pro modellerinde de üçlü kamera kullanabileceğine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Macotakara adlı web sitesi 2019 iPad Pro ile ilgili üçlü kamera kullanılacağı bilgisini Çin dışındaki bir tedarikçiye dayandırıyor. iPad’in kamerası için böyle bir dedikodu ilk kez ortaya çıktı. Doğru olmama ihtimali de var çünkü Apple, iPad Pro’larda tek kamera kullanırken bir anda üçlü kameraya geçer mi bilinmez.

Mevcut iPad Pro mevcut tek kamerasıyla portre modu gibi bir özelliğe sahip değil. Bu yeni kameralarla fotoğraf çekme konusunda da iddialı olacaktır. iPad fotoğraf çekmek için ne kadar idealdir ya da bu amaçla çok kullanılıyor mu bu tartışılır. Ancak bir yenilik göstergesi olarak Apple böyle bir tercihte bulunmuş olabilir.

10.2 inçlik model de çıkabilir

Aynı kaynaktan gelen bir diğer bilgiye göre ise piyasaya çıkması beklenen 10.2 inç ekranlı iPad modelinde ise ikili kamera bulunabilir. Apple zaten bu yıl 10.5 inçlik bir iPad Air modeli çıkarmıştı ancak 10.2 inçlik model 9.7 inçlik iPad’in yerini alacak.

Apple’ın iPad’ler için tasarım olarak geçen yıl büyük bir yeniliğe gitmesinden dolayı bu yılki modellerde eğer olursa üçlü kamera dışında görsel bir değişiklik beklenmiyor. 

iPhone 11’den sonra yeni iPad modelleri için de yakın zamanda yeni bilgilerin artarak gelmesi bekleniyor.

Yorum yapın